Swipe to the right
6 november 2015

Clarks Wallabee Boots


  • Clarks Wallabee Boot dark brown suède
  • Clarks Wallabee Boot dark green leather
  • Clarks Wallabee Boot graphic pack
  • Clarks Wallabee Boot dark grey felt

Clarks Wallabee Boot dark brown suède, dark green leather, graphic pack & dark grey felt. De Wallabee Boot is een echte Clarks Original, bedacht in de '60 toen Lance Clark de schoen ontwierp in Engeland. De sneaker werd al snel populair onder verschillende subculturen, waaronder de "rude boys" uit Jamaica. Het was daar zelfs zo extreem dat de politie de boots gebruikte om de rude boys te identificeren.
Na verloop van tijd begonnen steeds meer Jamaicanen naar Amerika te emigreren, logischerwijs namen zij de Clarks Wallabee Boot mee en begon de sneaker ook in Amerika steeds populairder te worden. De definitieve doorbraak van de Wallabee Boot in Amerika kwam in de jaren '90 toen de Wu-Tang Clan besloot om de sneaker te dragen en de schoen groot werd in de hip-hop scene.
Tegenwoordig is de sneaker mateloos populair en kan hij bij BijSMAAK natuurlijk niet ontbreken in de line-up. Momenteel hebben wij 4 colorways van de Wallabee Boot, de dark brown suède, dark green leather, graphic pack & dark grey felt.
Een leuk weetje nog: Walter White droeg gedurende de hele serie Breaking Bad Wallabee Boots.


FEATURED ITEMS
Naar Blog