Swipe to the right
22 april 2016

Zomer collectie Clae


Clae Strayhorn Unlined black gum & Textile navy canvas, Gregory SP latte leather, Ellington SP latte leather & graystone suede. Nu de zonuren verder oplopen en de temperatuur steeds aangenamer begint te worden, vonden wij het een mooi moment om de zomercollectie van Clae op een rijtje te zetten. Te beginnen met de Strayhorn Unlined black gum & Textile navy canvas.

De Strayhorn is misschien wel het meest geraffineerde silhouet uit Clae's line-up. Het simpele maar stijlvolle design van de schoen maakt hem geschikt voor zowel de chiquere als dagelijkse gelegenheden. Wegens de cleanheid van het design is het voor Clae mogelijk om hiermee te spelen en dat doen ze dan ook graag. De Unlined black gum en Textile navy canvas zijn weliswaar beide Strayhorns, maar het zijn twee compleet verschillende schoenen. De Unlined black gum bestaat volledig uit zacht en soepel suede en neigt, meer dan de Textile navy canvas, de chique kant op. Het model wordt Unlined genoemd omdat het gebruikte suede niet verstevigd is en de schoen dus eigenlijk geen vaste vorm heeft. Hierdoor sluit de schoen mooi om de voet heen en is de schoen daarnaast ook erg flexibel. De Textile navy canvas is compleet gemaakt van canvas-textiel. De schoen heeft hierdoor een duidelijke vaste vorm, maar levert desondanks weinig in op het gebied van flexibiliteit.

De Gregory SP brengt geraffineerdheid met een atletisch tintje. Door deze combinatie is het een van Clae's populairste silhouette, en ook deze nieuwe 'latte' uitvoering ziet er erg tof uit. Het soepele full grain leer dat is gebruikt voor de upper wordt versterkt met enkele suede accenten. De toe box van de sneaker is geperforeerd, dit bevordert de ventilatie. Het geheel is constructed op Clae's SP cupsole, welke garant staat voor comfort, duurzaamheid en stabiliteit.

De Ellington SP is het kleine broertje van de Strayhorn, een mooie casual chique low-top. Ook in dit silhouet is de cleanheid van het design terug te zien: 'what you see, is what you get', een straight forward sneaker zonder poespas er omheen. De Ellington SP kent, net als de Gregory SP, een 'latte' uitvoering en komt daarnaast ook nog in een graystone suede uitvoering. Het silhouet is evenals de Gregory SP constructed op Clae's SP zool. De Ellington SP latte leather bestaat volledig uit soepel leer en de graystone suede bestaat volledig uit zacht suede.

FEATURED ITEMSNaar Blog