Swipe to the right
21 februari 2018

Japans vakmanschap; Saucony GRID 8000 X Up There Store "Sashiko"


Saucony is de samenwerking aangegaan met de Australische sneaker en fashion retailer “Up There”. Voor deze collab is gekozen voor de GRID 8000, met een aantal unieke features.

De collab genaamd “Sashiko” heeft te maken met Japanse tradities. Japanners staan bekend om het maken van producten die levenslang meegaan. “Shashiko” is een van de vele productie manieren om producten langer mee te laten gaan. Sashiko staat letterlijk voor “kleine stiksels”. Traditioneel werden deze stiksels gebruikt om producten te verstevigen of repareren. Anno nu zien we de stiksels vaak terug als puur decoratief.

De GRID 8000 “Sashiko” maakt gebruik van luxe materialen. Leer, indigo blauwe stof, en “waxed” veters. De Indigo blauwe stof is doorgestikt met de Sashiko techniek. Verder zijn er speciale logo’s in Japans stijl ingeslagen op de tong en de achterkant. De binnenkant is gevoerd met soepel leer. Deze sneaker is de definitie van vakmanschap; kwaliteit, techniek en uitstraling komen perfect samen. De witte katoenen draad op de traditionele Indigo blauwe stof geeft de “Sashiko” haar unieke uitstraling.

Tot slot wordt de sneaker geleverd met 3 paar veters en een drawstring bag. De sneakers zijn verkrijgbaar in de maten 40.5 t/m 46.

Deze sneaker wordt gereleased op 24/2. Instore om 11:00 (Bloemerstraat 70, Nijmegen), alle overblijvende maten komen om 17:00 online.

ShopNaar Blog