Swipe to the right
26 november 2015

New Balance 577 "Napes Pack" | Made in UK


  • New Balance 577 Napes blue
  • New Balance 577 Napes blue
  • New Balance 577 Napes burgundy
  • New Balance 577 Napes burgundy

New Balance 577 "Napes Pack" blue & burgundy. De Napes 577 zijn geïnspireerd door de "Napes Needle" berg in Engeland, Lake District. De beklimming van deze berg wordt gezien als één van de zwaarste van het land en werd in 1886 voor het eerst bedwongen door de Engelsman W.P. Haskett Smith.

De "Napes Pack" is uitgebracht onder het "Made in UK" label van New Balance, te herkennen aan de Engelse vlag op de hiel. Het "Made in UK" label staat voor premium craftsmanship en dat is terug te zien in de gebruikte materialen en afwerking van de sneakers. De upper van de sneaker is vervaardigd door het gebruik van materialen die ook worden gebruikt voor klimuitrusting. Zo is er voor de tong en neus gebruik gemaakt van "ripstop nylon", dit is door een speciale weeftechniek bijna niet te scheuren en ook nog erg licht. De upper is constructed op de comfortabele en schokdempende ENCAP zool van New Balance en is voorzien van een print die veel weg heeft van het oppervlak van een rots.

Naast de materialen zijn ook de colorways te linken aan bergbeklimmen. De blue en burgundy colorways zijn namelijk geïnspireerd door ruw Engels landschap en de felle kleuren van klimuitrusting in de '80s & '90s. De veters van de schoen zijn vergelijkbaar met het touw dat bergbeklimmers gebruiken. Op de buitenkant van de hiel staat NY210100, dit is het nummer van het "OS grid" waarin Napes Needle zich bevindt, ongeveer 50 km verwijderd van de Flimby Factory waar de sneakers zijn geproduceerd.


FEATURED ITEMSNaar Blog