PUMA PALERMO
PUMA PALERMO
PUMA PALERMO

PUMA PALERMO

Geïnspireerd door de terrace culture van 1980

Puma komt met de Palermo: een simpele sneaker die zich onderscheid door een opvallende kleuren combi en en vintage touch. Deze funky sneaker haalt inspiratie uit de voetbalcultuur van vroeger.

PUMA PALERMO
PUMA PALERMO
PUMA PALERMO

Puma heeft opnieuw het klassieke Palermo-model gereleased, een sneaker die zijn oorsprong vindt in de voetbalwereld van 1980. Opvallend is dat de sneaker niet per se met de sporters wordt geassocieerd, maar met de fans. De Palermo word gelinkt aan de ‘terrace culure’ van 1980, voornamelijk in de UK en Italië. Terrace culture beschrijft de vibe die heerst tussen de tribunes van een voetbalwedstrijd, denk aan juichen, zingen en klappen. Maar dus ook wat mensen dragen.

Voor echte voetbalfans waren en zijn deze wedstrijden belangrijke evenementen die hen kenmerken. Puma's sportlabel-ambassadeur, de Britse Dua Lipa, bevestigde dat de schoen een gevoel van nostalgie moet oproepen bij mensen. De Palermo's moeten je meenemen naar de tijd van voetbalfans uit de jaren 80, toen polo’s en v-nek truien in waren en werden gecombineerd met casual veterschoenen.

Het strakke retrodesign wordt afgetopt met een unieke touch: een gouden Puma-logo dat los over de schoen heen valt. Net zoals de originele versie heeft de schoen ook een T-vormige neus en de klassieke zool van gom. Deze stijl van schoen lijkt al langer een comeback te maken. Kijk bijvoorbeeld naar de populaire Adidas samba sneakers. Dit model schoen heeft een vintage feel en is een simpele maar unieke toevoeging aan een sneakercollectie. 

      

Auteur: Eva Vos
Datum: 13 september 2023